jai

SNF PROFIL : AHMAD EZANI


Jika dahulu kita berjaya menemuramah King Of Starlet. Kali ini kita temuramah salah seorang lagi anggota Armada Starlet. Kagum dengan semangat beliau. Masuk SNF edisi ketiga, sudah empat buah Toyota Starlet dipakai oleh beliau. Bukan sebab kemalangan, tapi minat yang sangat – sangat mendalam membuatkan kegilaan beliau berlumba saling berganti model. Jom kenali lebih rapat..AHMAD EZANI aka Jai EPMC (nampak tak taksub dia dengan Starlet kehkehkeh).

Salam, ceritakan serba ringkas diri bro?

Wasalam, nama saya Ahmad Ezani bin Isha. Asal Lumut, Perak Darul Ridzuan. Sekarang menetap di Subang. Berumur 34 tahun. Sudah berkahwin. Saiz kasut 6..kecik jee. Antara boob and butt. Butt untuk gay..harap maklum. Saya minat boob hahaha.

Takpe bro, saiz 6 inci kadang – kadang lagi power dari orang saiz 8 inci errr maksud saya saiz kasut lah..pengalaman memandu dan berlumba?

Mula memandu pada tahun 1994. Mula berlumba pada tahun 1998 di trek legenda Batu Tiga.

Ceritakan diri bro yang orang lain tidak tahu?

Teman ni rabun malam. Masa berlumba teman hentam je. Tak sangka lepas hahaha.

Siapa orang terkenal yang Jai teringin sangat nak jumpa?

Teringin nak jumpa Tengku Djanley.

Selalunya orang sebelum berlumba cakap dengan kereta lah, kalau Aril Hamka masuk kereta pakai kanan dululah. Kalau Jai macam mana?

Takde le teman cakap dengan kereta. Tapi kalau sebelum berlumba mesti berpeluh tahap empangan. Gabra la tu hahaha.

Siapa pada mata pandangan Jai yang berbakat dalam SNF?

Semua driver SNF berbakat & hebat….tak semua org berani race malam wehh.

Ya, setuju. Tak semua berani race malam. Apakah sukan bermotor yang Jai tonton di TV atau Web?

Saya tengok Wheeler Dealer,overhaulin & TURBO.

Apakah memori awal dalam dunia motorsports?

Racing di trek lagenda Batu 3. Masa tu teman gila kancil.

Apakah kata – kata buat mereka yang selalu berlumba di jalanan?

Berlumbalah di jalan yang benar. Tak guna belasah di jalan raya, bahayakan nyawa dan orang lain. Moh kita ke trek.Tu baru betul!!

Apakah target anda di dalam SNF?

Ingin memastikan Armada Starlet di tempat teratas!!

Boleh ceritakan serba sedikit mengenai jentera Toyota Starlet bro?

Saya menggunakan Toyota Starlet EP70. Bernadikan 4efte Turbo.Dari sudut pengukuhan chasis saya menggunakan 6 Point Roll-Cage dan Cusco Upper Bar.

Err horsepower?

135whp jer.

Puuiiii 135!! Apakah perancangan masa depan untuk proses penambah-baikkan jentera anda?

Pakai apa yang ada jela…tk larat dh kluar modai…kt snf jer saya dh guna 4biji starlet berlainan..semata-mata utk SNF!!haahhaha

Thank You Bro Jai EPMC

Mudah buat kawan, sangat skil dan berjaya memberikan saingan yang hebat. Kalau nak tengok aksi hebat Jai EPMC jom ramai – ramai turun ke litar Antarabangsa Sepang pada 14 Disember 2013!!!

One comment on “SNF PROFIL : AHMAD EZANI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree