SNFMSR 2015.1 : HYRAX OIL – MSR OPEN

SNF-MSR-TITLE
Kategori paling hardcore, paling brutal, paling laju!! Kategori ini membolehkan motorsikal yang mempunyai kapasiti 120cc menaikkan kapasiti enjin mereka kepada 200cc, mereka yang mempunyai kapasiti 135cc boleh naikkan kapasiti enjin anda kepada 200cc!!

Kita rujuk kembali kepada peraturan enjin :

6.4 – MSR OPEN
• Head: Bebas
• Blok: Bebas
• Piston: Bebas tapi wajib mematuhi limit CC 200
• Camshaft : Bebas
• Crankshaft/Con-Rod: Bebas tapi tidak boleh melebihi CC 200
• Carburetor /EFI Throttle Saiz: 28mm.

Apakah Top Gun 4-Stroke  Ini Akan Muncul? Kita tunggu!!

Apakah Top Gun 4-Stroke Ini Akan Muncul? Kita tunggu!!

Kami tahu diluar sana sebagai contoh Yamaha LC 135cc ada yang sudah mencecah 190cc. Jika terasa gusar untuk bertanding MSR 135 dan 150 kerana melebihi CC inilah kategorinya. Kami mendapat tahu ada beberapa bengkel yang pakar bermain enjin 4-stroke sudah mula bersiap-sedia berentap di dalam MOTO STREET RACE.

Apa yang menarik kategori ini selain daripada modifikasi enjin yang bebas (maksimum 200cc),penggunaan tayar juga dihadkan.

10.4. MSR OPEN
• Saiz roda 17”. Lebar tayar 90/80-17”. Tayar wajib: Corsa R46

Maka ini sudah pasti menjanjikan aksi menarik daripada kategori ini kerana ini dapat mencabar skil-skil pelumba pro dan lama. Enjin dah power sekarang kita tengok skil kawalan mereka. Wohoooo!!

Jadi, kami memanggil keluar semua rider-rider 4-stroke top di Malaysia, kami menanti anda. Motor Street Race menawarkan hadiah menarik buat anda semua.

Tunggu apa lagi!! Kasi register!!

PJOHN Motorsport
No.12, Jalan Jaya 5,
Taman Jaya, Bandar Tun Razak,
Tel : 012-30242446

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree